tiistai 20. maaliskuuta 2018

Hajatelma: Työ ja raha.

"Kuule Partanen kyllä töetä pittää tehä" on elämänviisaus jonka sain parikymppisenä silloiselta työnantajalta. Paukutin silloin tehdä vartijan ja järkkärinhommia, sekä autoin lomitushommissa. Silloin tutustuin ensimmäisen kerran todelliseen väsymykseen, joskin oma hajatelma joskus toiste.

Itseasiassa tuossa viisaudessa on virhe. Töitä ei sinänsä ole Suomenmaassa pakko tehdä, mutta laskut pitää maksaa. Laskuja ei sinänsä ole pakko hankkia ja niistäkin saa osan työnnettyä sossun tai kelan maksettavaksi. Hienoa että meillä on tällaiset tukiverkostot ja harmi että osa ihmisistä käyttää niitä törkeästi hyväkseen. Siitä myös omaa hajatelmaa tulevaisuudessa.

"Töetä pittää tehä" ehkä sinä onkin totuuden kipinä. Jos haluat elämääsi jotain erikoista, uutta ja jännää se vaatii rahaa. No joo "raha ei tee onnelliseksi", mutta se mitä sillä rahalla saa piristää kummasti harmaata arkea.

Olen materialisti ja minulla on niin kuin eräs ihminen kerran sanoi "materialismionnellisuus". En häpeä sitä missään nimessä. Pidän uudesta tekniikasta, soittimista jne. Ja minusta raha on tehny tuhlattavaksi. Sitä kun on ison osan elämästään ollu köyhä, niin moni luulisi minun oppineen säästäväiseksi? Ehei päinvastoin. Aina löytyy joku paikka mihin rahan työntää.
Vuosien tauon jälkeen teen nyt taas enemmän töitä kun vuosiin. Osa harrastuksista kun vaatii paljon aikaa, energiaa ja rahaa. Sitä koittaa nyt vanhempana ja viisaampana tasapainotella kuinka paljon duunia jaksaa ja tarvitsee tehdä. Vaikka väsymys painaa on nyt muutaman kk ollut tilanne aika hyvä.

"Kyllä töetä pittää tehä", mutta sen hedelmistä tulee jaksaa myös nauttia.
Hyvää maanantaita kaikille ja hyvää työpäivää.
..seuraava kirjarovio tulossa tällä viikolla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti