sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Kirjarovio: Marco Hietala - Ruostumaton

Marco Hietala - Ruostumaton
Kirjoittanut: Timo Kangaslampea
Julkaisija: Docendo

Marco Hietala on varmasti yksi Suomen tunnetuimpia raskaamman musiikin hahmoja. Tämä komea ääninen heviukko on suomalaisen raskaan musiikin pitkäpartainen isähahmo ja on hienoa että miehestä saatiin kirjakin aikaan. Varsin komea kirja onkin kyseessä. Sen parisataa sivua on täynnä komeita kuvia Marcon uran varrelta. Ruostumaton esittää herran hyvin nöyränä ja inhimillistää  aina niin nauravaisen miehen olemusta.

Kirja alkaa yllättävän raadollisesti siitä kun Marco kertoo ajatuksiin tulevasta avioerosta ja sen syistä. Tämä rohkea ja aidon tuntuinen aloitus antaakin kirjalla hyvin erilaisen tunnelman, kuin mitä odotin. Marco kertoo kirjassa hyvin avoimesti alkoholiongelmaan, mielenterveysongelmista ja niitten yli pääsemisestä. Toki asiaa on myöskin musiikista ja siitäkin puhutaan hyvin realistiseen sävyyn kaunistelematta.

Ruostumaton kertoo toki miehen nuoruudesta ja siitä kuinka hän päätyi musiikin pariin. Tarotin uran vaiheet käydään tarkasti läpi ja tuskin on yllätys että kirjan loppupuoli käsittelee pitkälti Nightwishia. Moni asia mikä on jäänyt sanomatta bändin vokalistien vaihdosta sanotaan nyt suoraan ja kaunistelematta. Kaiken tähän keskellä Marco kertoilee myös hänelle tärkeistä asioista ja vaikka ne tuntuukin osaltaan tulevan vähän kuin tyhjästä kesken "tarinan" on hienoa kuullu miehen ajatuksia maailman menosta.

Teos on todella hyvin kirjoitettu ja tuntuukin siltä että istuisi Hietalan kanssa kahvikupilla samalla kun hän kertoo elämästään. Tästä johtuen ahmin kirjan hyvin nopeasti läpi, eli todella helppolukuinen tekele. Vaikka kirjassa käsiteltiin hyvinkin herkkiä aiheita, jätti se silti hyvän fiiliksen jälkeensä ja loi uskoa tähänkin harrastelija muusikkoon.

...ja näin taas yksi lisäys kirjarovion liekkeihin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti