tiistai 16. helmikuuta 2021

Hajatelma: Nuoralla kävelijä

Milloin olet viimeksi ollut onnellinen?
Siinäpä suhteellisen hankala kysymys. Nopeasti ajateltuna vastauksen pitäisi tulla hyvinkin nopeasti. Asiat ei aina kuitenkaan ole niin mustavalkoisia. 

Harvemmin täydellistä onnellisuuden tilaa ei koskaan tulekaan. Aina on joku asia hyvin ja joku asia huonosti. Se on täysin normaalia ja kuuluu tähän ihmisenä olemiseen. Olemme virheidemme summa, mutta emme voi antaa niiden täysin määritellä meitä. Pitää myös muistaa ne hetket kun opimme virheistä. Ne hetket kun onnistumme välttämään vanhat virheet. Ne hetket jolloin teemme virheet voimattomaksi.

Elämä on kuin nuoralla kävelijä. Isot virheet voi olla hyvinkin kohtalokkaita. Pienet virheet saa vielä pelastettua. Jos ottaa liian suuria askelia virheiden määrä kasvaa. Liian pienet askeleet taas vievä liian hitaasti eteenpäin. Joskus elämässä on hyvä pysähtyä miettimään millaisella askeleella jatkan. Otanko riskin ja koitan päästä nopeammin eteenpäin, vai onko nyt turvallisempaa mennä hitaasti ja hallitusti.

Olen kulkenut pitkillä askelilla lähes koko elämäni ja saanut kärsiä siitä seuraamukset. Ne on muuttaneet minua siihen suuntaan mitä nykyään olen. Osa muutoksesta on ollut hyvästä, mutta osa on taas jättänyt hyvin syviä arpia sisimpään. 

Milloin viimeksi olit onnellinen? Tähän kysymykseen on kaksi vastausta. En koskaan ja aina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti