keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Hajatelma: Joulukuu 2020

Vuosi alkaa olla lopuillaan ja aika sulloa ajatuksia siitä ylös. 2020 on näyttänyt surullisen usein sen kuinka perseestä ihmiset osaavat olla, jos heille siihen annetaan mahdollisuus. Omaa pahaa oloa puretaan viattomiin ihmisiin, jotka ovat löytäneet edes jonkin valon pilkahduksen tässä synkästä vuodesta. Aivan kuin toisen onni ja ilo olisi sinulta varastettua ja jos pilaan toisen päivän se parantaa sinunkin elämääsi. Harmittavasti asia ei kuitenkaan ole niin. Sinä vain tartutat omaa pahaa oloasi muihin.

2020 on myös näyttänyt ihmisten typeryyden. Jotkut voivat täysillä uskoa huonosti tehtyä valhetta ihan vain sen takia, että oma mieli siitä parantuu tai kun se vahvistaa omaa näkökulmaa. Totuudella ei ole niin väliä, kuhan vain minä voitan tämän. Se kertoo kuinka olemme astuneet ajassa taaksepäin ja näyttää meidän juuremme. Emme ole oikeasti mitään muuta kuin eläimiä. Laumassa kulkevia lampaita, jotka uskovat mitä tahansa joku "vahvempi" sanoo. 

2020 on opettanut minulle myös sen, että on turha tehdä suunnitelmia liian pitkällä ajalle. Koskaan ei tiedä mitä seuraava päivä tuo tullessaan ja voit joutua nopeasti hylkäämään suunnitelmasi. Tästä ei pidä lannistua vaan koittaa hyväksyä faktat ja kehitellä uusia suunnitelmia niiden faktojen varjolla. Koitan tulevaisuudessa välttää perinteistä "5-vuoden" suunnitelmaa ja antautua virran vietäväksi. 

Olen huomannut, että asioilla on tapana järjestyä, jos niille antaa sen mahdollisuuden ja välillä kannattaa miettiä mikä on elämässä tärkeintä. 2020 on ollut opettavainen vuosi meille kaikille ja toivon tämän oppivuoden tekevän meille kaikille lopulta hyvää. Pysykää hengissä ja pitäkää pää pystyssä, vaikka lippu onkin jo puolitangossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti